Pirogger er en god lille snack som passer perfekt til madpakken for både børn og voksne.
I dette indlær får du en opskrift på lækre pirogger med oksekød samt grøntsager, som uden tvivl vil falde i både din og eventuelt dine børns smag.
Du skal bruge følgende ingredienser:
Dej:
- 3 dl mælk
- 40 g smeltet smør
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- Æg til pensling
Kød og grøntsagsfyld:
- 350 g oksekød, hakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 finthakket løg
- En halv revet squash
- 3 revede gulerødder
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk paprika
- 140 g tomatpuré
- Salt
- Peber
- Et par dråber worcestershire sauce til tilsmagning
Fremgangsmåde dej:
- Varm mælken en smule og opløs gæren heri.
- Rør honning i mælken og tilsæt derefter salt, smør og hvedemel lidt ad gangen.
- Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 minutter til en time.
Fremgangsmåde fyld:
- Kom olie i en pande og sauter løg i et par minutter til de er bløde.
- Skru helt op for varmen og tilføj oksekødet.
- Når oksekødet er helt brunet tilsættes squash, gulerod, finthakket hvidløg, tomatpuré samt spidskommen og paprika.
- Sæt låg på din pande eller gryde og lad blandingen småsimre i 30 minutters tid.
- Smag til med krydderier samt worcestershire sauce.
Samling af pirogger:
- Del dejen ud i 12-14 ens stykker og rul den i første omgang til små boller.
- Rul dem flade med en kagerulle og dan en rund cirkel.
- Kom fyld på midten og luk cirklerne så de former en halvcirkel.
- Brug en gaffel til at lukke piroggerne så fyldet ikke flyder ud.
- Sæt piroggerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 15 minutter.
- Pensl oversiden af piroggerne med et pisket æg og bag dem herefter i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter eller indtil de er gyldenbrune.
- Velbekomme!
Tak for støtten
Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Se deres udvalg af smarte produkter som en strømspareskinne og meget mere.