Hvornår Er Frokosttid? Her Skal Du Spise

04/08/2020 11:30
Billede: Jumpstory

Nogle måltider er bare mere formelle og faste end andre. Frokost er et af de tre måltider, der betegnes som et af de store hovedmåltider sammen med morgenmad og aftensmad. 

Alt efter hvem man spørger, så er der nogenlunde faste tidspunkter for, hvornår man spiser de enkelte måltider. Få styr på tidspunkterne for de enkelte måltider her.

Her spiser man frokost

Hvornår er det frokosttid? Frokost er som tidligere nævnt det store måltid midt på dagen. Frokost spises oprindeligt efter nogle timers arbejde. I Danmark er det typisk efter 3-4 timers arbejde. Med udgangspunkt i en mødetid fra kl. 8.00 og frem til kl. 16.00 vil frokosten typisk være fra omkring kl. 11.30 og frem til før kl. 13.00. 

For de flestes vedkommende er det tid til, at man spiser frokost, når klokken er 12 - altså midt på dagen.

Mens der på mange områder i dag tales om tre hovedmåltider, var der tidligere fem. Her spiste man morgenmad ved solopgangen, hvorefter man tog et mindre måltid ved 10-tiden, inden man så spiste middag kl. 12.00. Middagsmaden - altså vore dages frokost, var her et stort og varmt måltid, der nemt kunne bestå af flere retter. På de tidspunkter af året, hvor der var lyst i lang tid, blev der spist endnu et måltid, inden man spiste aftensmaden, når solen gik ned.

Skiftet fra bondesamfundet og de mange timers udendørs arbejde, hvor sollyset og middagssolen spillede ind, til et industrisamfund har medført, at man er gået væk fra de fem måltider og over til de tre. 

Det anbefales dog ofte, at man har flere mindre måltider i løbet af dagen fremfor at man spiser færre men større måltider.

Tak for støtten

Vi taller til sidst Illums bolighus for deres støtte til dette indlæg. Find de flotte møbler fra FDB møbler, Fritz Hansel, Erik Jørgensen og mange flere i Illums Bolighus' enorme udvalg af designermøbler.