Hvordan Laver Man Landgangsbrød?

28/10/2020 13:35
Billede: Mariana Kurnyk, Pexels

Hvis der er en ret, der for alvor skriger 80’er vibes, så må det være det legendariske landgangsbrød. Landgangsbrød bliver ganske vist ikke rigtig serveret så mange steder mere, men ikke desto mindre, så smager det stadig præcist lige så godt, som det gjorde dengang. 

Herudover, så er det faktisk også en rigtig god måde at komme af med en masse pålæg, hvis man har rigeligt af det liggende i køleskabet. Her er vores bud på det perfekte landgangsbrød, hvor du oven i købet også kan bage brødet sammen. 

Ingredienser til brødet:

  • 10 g gær
  • 3 ½ dl lunken vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk olie
  • 120 g durumhvedemel
  • 400 g hvedemel

Ingredienser til pålæg & pynt:

  • Smør, gerne smørbart
  • Grøn salat
  • 24 skiver god spegepølse
  • 12 skiver rullepølse
  • 12 skiver velsmagende ost
  • Karse
  • Sky 
  • Radiser

Start med at røre gæret ud i vandet, og tilføj herefter resten af ingredienser. Ælt dejen grundigt og lad den køle et koldt sted i 3 timer. Herefter formes dejen i 6 ovale brød, der er cirka 15 centimeter lange. 

Skær brødene over, smør dem, læg en bund af salat, tilføj pålæg og pynt efter behov. Sky skal på rullepølsen, imens karse og radiser skal på osten. Man kan evt. tilføje remoulade og ristede løg til spegepølsen.