Frokostretter Med Laks

22/02/2021 14:33
Billede: Pixabay, cattalin

Får du nok fisk? Faktisk så anbefales det at man spiser fisk mindst to gang om ugen og det er faktisk de færreste der får det gjort. Men hvorfor er det så svært at få spist nok fisk? De fleste vil nok sige at det er fordi det er dyrt, men mange kan faktisk heller ikke lide det. Men sundt og nærende er det og så indeholder det massere af gode vitaminer, der er gode for dine knogler og dit immunforsvar .

Så hvad venter du på? Her kommer nogle bud på frokostretter med laks: 

  • Laksesalat - med røget laks, spinat, hytteost, bagte mandler og soltørret tomat.
  • Varmrøget laksesalat - med cremefraise, mayonnaise, dild, løg og tranebær. Serveres på ristet rugbrød eller franskbrød. 
  • Lakseroulade - med bund af spinat og fyld af røget laks og purløgscreme.
  • Lakselasagne - Lækker lasagne med stykker af laks, spinat og mornaysauce. Kom gerne flere grøntsager i, hvis den skal være mere grøn.
  • Laksedeller på rugbrød - Laksefars med krydderurter stegt til deller enten i ovnen eller på panden. Serveres på ristet rugbrød med remulade og gnavegrønt ved siden af. 

Vidste du, at fisk indeholder omega-3 som har en gavnlig effekt på hjertet og kredsløbet, hvilket mindsker risikoen for hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk? Endnu en god grund til at spise massere af fisk! 

Velbekomme! 

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af perleøreringe.