En Gammel Kending: Landgangsbrød

08/06/2020 11:45
Billede: Canva

Det skal du bruge

Vi har lavet en dejlig opskrift på landgangsbrød, der er super nem at lave. God fornøjelse.

Bunden

  • 10 g gær
  • 3½ dl lunken vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 120 g durumhvedemel
  • 400 g hvedemel

Belægningen

  • Smør
  • Sprød salat
  • 24 skiver spegepølse
  • 12 skiver rullepølse
  • 12 skiver ost
  • Karse
  • Radiser

Sådan gør du

  1. Start med brødet. Smudlr gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt, olie og mel.
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve på køl i godt 35 timer.
  5. Form 6 aflange brød.
  6. Lad dem hæve endnu engang, denne gang i 20 minutter.
  7. Bag brøddet ved 220 grader i cirka 20 min.
  8. Skær brøddet over
  9. Smør med smør
  10. Lav bund af salatblade
  11. Tilsæt pålæg og pynt

Tak for hjælpen
Denne artikel er støttet af Lejfesttelt.dk, hvor du kan finde leje af borde og stole.